مقدار لیکوپن در محصولات گوجه فرنگی ربی فرآوری شده اغلب بسیار بیشتر از گوجه فرنگی تازه است.
به عنوان مثال، سس کچاپ دارای 10 تا 14 میلی گرم لیکوپن در هر 3.5 اونس (100 گرم) است، در حالی که یک گوجه فرنگی کوچک تازه (100 گرم) تنها 1 تا 8 میلی گرم دارد (24).
با این حال، به خاطر داشته باشید که سس کچاپ اغلب در مقادیر بسیار کم مصرف می شود. بنابراین، ممکن است با خوردن گوجهفرنگی فرآورینشده – که قند بسیار کمتری هم نسبت به سس کچاپ دارد، میزان لیکوپن دریافتی خود را افزایش دهید.
سایر غذاهای موجود در رژیم غذایی شما ممکن است تأثیر قوی بر جذب لیکوپن داشته باشند. مصرف این ترکیب گیاهی با منبع چربی می تواند جذب را تا چهار برابر افزایش دهد؛ با این حال، همه لیکوپن را با سرعت یکسان جذب نمی کنند.
حتی اگر محصولات گوجه فرنگی فرآوری شده دارای لیکوپن بیشتری هستند، همچنان توصیه می شود تا حد امکان از گوجه فرنگی تازه و کامل استفاده کنید.
لیکوپن یکی از فراوان ترین ترکیبات گیاهی در گوجه فرنگی است. این ماده در بالاترین غلظت در محصولات گوجه فرنگی مانند سس کچاپ، آب میوه، رب و سس یافت می شود.
مصرف گوجه فرنگی و محصولات مبتنی بر گوجه فرنگی با بهبود سلامت پوست و کاهش خطر بیماری قلبی و سرطان مرتبط است.
یک مطالعه بر روی مردان میانسال نشان داد که سطوح پایین لیکوپن و بتاکاروتن خون با افزایش خطر حملات قلبی و سکته مغزی مرتبط است.
شواهد فزاینده از آزمایشات بالینی نشان می دهد که مکمل لیکوپن ممکن است به کاهش کلسترول LDL (بد) کمک کند.
مطالعات بالینی محصولات گوجه فرنگی نشان دهنده فواید در برابر التهاب و نشانگرهای استرس اکسیداتیو است.
آنها همچنین اثر محافظتی بر روی لایه داخلی رگ های خونی نشان می دهند و ممکن است خطر لخته شدن خون را کاهش دهند.
سرطان رشد کنترل نشده سلول های غیر طبیعی است که فراتر از مرزهای طبیعی خود گسترش می یابند و اغلب به سایر قسمت های بدن حمله می کنند.
مطالعات مشاهدهای ارتباط بین گوجهفرنگی – و فرآوردههای گوجهفرنگی – و بروز کمتر سرطانهای پروستات، ریه و معده را نشان دادهاند.
در حالی که محتوای بالای لیکوپن را مسئول می دانند، اما تحقیقات انسانی با کیفیت بالا برای تأیید علت این مزایا مورد نیاز است.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.